Miben rejlik a FERBELT® Dog Food prémium minőség? 

Termékeinkről készült fényképek nem fotóművészek által készített stúdiófotók, nem weboldalakról letöltött művészképek, hanem ténylegesen a termékeinkről készült eredeti fényképek.

Minden termék első osztályú friss húsból készül. A megvásárolt termék is olyan lesz, mint ami képeken látszik.

Nem használunk "nyesedéket", vagy állati fehérjefeldolgozóból származó un. szárított húst, fehérjelisztet. 

Termékeinkről akár szabadszemmel és csomagolt állapotban is megítélhető tényleges hústartalma, és a hús valamint az összetevők minősége. 

A termékeink ára tükrözi a minőséget, hiszen késztermékeink a csukamájolaj, lazacolaj mellett legalább 51-66% húst tartalmaznak, és kiemelkedő tápértékkel bírnak. 

Nem használunk a kutyák táplálása szempontjából irreleváns, de divatos emberi étkezésben jól hangzó összetevőket, hogy ezzel a "trendi" de nem szakértő vásárlókat tisztességtelenül befolyásoljuk.

Minden terméket légmentesen zárt, mikrohullámú sütőben is melegíthető csomagolásban szállítunk. 

A víztiszta, átlátszó csomagolás biztosítja, hogy meggyőződhess a tartalom minőségéről, mennyiségéről, állapotáról.

A kutyák etetése a csomagoláshoz használt dobozból a fedőfólia körbevágásával közvetlenül is történhet. (lsd: YouTube videó.) A csomagolásunk biztonsági tanúsítvánnyal rendelkezik.

Az egyszer használatos doboz alkalmazásával a gazdik sem kenik össze a kezüket, és még mosogatniuk sem szükséges. 

Minden termékünk a professzionális (főzés) hőkezelés után, speciális (sokkoló fagyasztás) gyorsfagyasztáson megy át, vagy sterilizáló eljárással tartósított. Ezzel a technlógiával közvetlenül - a mikrobiológiai kockázatok megszűntetésére alkalmazott főzést azaz - hőkezelést követően, a terméket +85 °C-ról kevesebb mint fél óra alatt -18 °C -ra hűtjük le.* Az ilyen technológiával készült ételek amelyek akár 7 hónapig is eltarthatóak, illetve kiolvasztás után a hűtőszekrényben, a légmentesen záró dobozainkban 5 napig is eltarthatóak. 

A speciális fagyasztási folyamatnak a lényege  az ételekben jelen levő folyadékkristályok mikrokristályokká fagyasztása**, amelyek így nem roncsolják az étel állagát, illetve a hagyományos hűtési eljárásokkal szemben a mikrobiológiai visszafertőződés kockázatát is megszűntetik. 

A gyorshűtés során a higiénia is nagy szerepet játszik: UV lámpás sterilizációs folyamat követi a hűtési ciklusokat. Természetesen az étel biztonságára és minőségére a HACCP szabványai is vonatkoznak, amely kontrollként ebbe a különleges speciális készülébe be van építve. 

Jelenleg csak a FERBELT®  főzött kutyaeldelek készülnek ilyen élelmiszerbiztonsági  megfelelőséggel Európában.***

* Hagymányos fagyasztóval 24 óra alatt 12 kg hús hűthető le -18 °C -ra. 

** Olvass bővebben itt a sokkoló fagyasztásról

*** 2019. adat

Csak a legjobb minőségű friss húst forgalmazók szállíthatnak a FERBELT® Dog Food gyártóüzemébe. 

A FERBELT Dog Food és beszállítói rendszeresen laboratóriumi vizsgálattal ellenőrzik és biztosítják termékeik kiváló minőségének állandóságát.

A beszállítóink keretszerződés alapján szállítják a húst, és nem a beérkezett rendelések után kezdük akciós, vagy un. "rövid szavatossági idejű" húst keresni a gyártáshoz. 

A FERBELT® Dog Food nem kíván minden kutyatartónak terméket értékesíteni. Tudjuk, továbbra is lesznek, akik az a itt megjelentetett információkat nem olvassák végig, vagy nem jelentenek nekik semmit, illetve a kutya egészsége helyett kizárólag az etetés ára marad a döntő. Mindig lesznek, akiknek nem elfogadhatatlan az állati fehérjefeldolgozóból származó anyagok alkalmazása a friss hús helyett, és a mikrobiológiai kockázatokat is hitből vagy tapasztalatból fakadó meggyőződéssel elhanyagolhatónak ítélik. Ők továbbra is találnak és  vásárolhatnak "Prémium", "Complett", "Jó választás", "Fit" stb. jelzővel és imponáló hívószóval ellátott különböző termékeket, akár 360 Ft/kg ár alatt is más forgalmazóktól.

A FERBELT® Dog Food nem köt kompromisszumot sem az alapanyagok, sem a gyártástechnológiai megoldások terén.

Nyomonkövethető, ellenőrizhető alapanyag- és termék forgalmazás által biztosítjuk, hogy állandó kiváló minőségű eledelt kapjanak azok a kutyák, akiknek a gazdájuk a legjobbat kívánja. 

A húsok és belsőségek olyan részecskenyagságúra kockázottan kerülnek feldolgozásra, hogy kutyád boldogan élvezhesse "a hús harapásának élményét"*, Te pedig elégedett lehess a FERBELT® Dog Food termékekkel. 

*by FERBELT®

A FERBELT® termékek köreteinek használt alapanyagok előnyös élettani tulajdonságairól itt olvashatsz.