A FERBELT® csomagolás utóélete

2020.01.28

Mostanság sok szó esik a környezet- és klímavédelemről, mindezekkel összefüggésbe hozva a rengeteg gyártott műanyagot és csomagolóanyagot, ami a szemétben landol. Nézzük, hogy együtt mit tehetünk a környezettudatos működésért, és hogy a FERBELT® eledelek csomagolóanyagai ne a szemétben landoljanak?

Befőzött FERBELT® eledelek üvegének felhasználása

A termékünk különleges prémium üvegben és arany lapkával ellátva kerül értékesítésre. Az üvegen a címkéket vízben oldódó, környezetbarát ragasztóval rögzítettük. Mennyi mindenre lehet ezt az üveget elmosás és a címke leáztatása után használni?

 • élelmiszer tárolásra (rizs, lencse, liszt, magok, fűszerek, teák, kekszek, csokik, méz stb.)
 • ételtartónak is használhatjuk (ha viszünk magunkkal bárhová ételt, levest vagy főtt ételt, bátran beletehetjük még melegen is)
 • mécsestartónak is használhatjuk (számtalan ötletet találhatunk az interneten, milyen egyszerű technikákkal varázsolhatunk dekoratív mécsestartót az egyszerű üvegből)
 • íróasztalon használhatjuk tolltartónak, dekorálhatjuk is kívülről papírral
 • vázaként is funkcionálhat akár magában, vagy kívülről díszítve
 • LED világítást beletéve különös hangulatot kölcsönöz egy romantikus estének vagy vacsorának
 • az üveg mérete pont ideális, hogy nyáron esetleg frissítőket szolgáljunk fel benne, környezetbarát papír, vagy tartós fém szívószállal
 • csíráztathatunk benne https://testunk.e-goes.com/csiraztatas/
 • használható otthoni befőzésre is

40+1 tipp a befőttes üvegek újrahasznosítására

Karácsonyi dekoráció befőttes üvegből

Szelektív szemétgyűjtés és újrahasznosítás

A főtt, fagyasztott eledelek műanyag doboza, ahogy az alján is szerepen újrahasznosítható (Recyclable PP5), ezért elmosás után a szelektív kukába lehet elhelyezni, amennyiben a településen van szelektív hulladék elszállítás.

Mielőtt a szelektív kukába dobnánk a FERBELT® fagyasztott eledel műanyag tálcát,

MIRE LEHET HASZNÁLNI MÉG alapos elmosás és zsírtalanítás után?

 • zöldség és gyümölcs pucolásnál, hámozásnál erre gyűjteni a héjakat, majd elvinni a komposztba
 • szerszámos műhelyben lehet tárolni benne sok mindent
 • festés közben rátenni a festékes ecsetet két folyamat között
 • ha süteményt csomagolunk alufóliába és kell alá egy tálca, ez tökéletes
 • akár palántázni is lehet benne

Felhasználásának csak a képzeletünk szab határt!


Környezetbarát csomagolás

A környezetvédelem minden téren fontos számunkra. Az egységcsomagoláshoz használt zsugorfólia kiválasztásánál nagy gondot fordítottunk arra, hogy olyan PE bázisú fóliát használjunk, amely 100% újrahasznosítható. A csomagolás során alacsony hőmérsékleten kezelhető, ezért kevés energiát felhasználó eszközzel munkálható, és a munka során mérgező-, vagy káros anyagokat - más csomagolásokkal ellentétben ez - nem bocsát a légkörbe.  

A fagyasztott FERBELT® termékek esetében már választhattok környezetbarát csomagolást is. A webáruházban kiválasztott eledelek esetében, a GREENWORLD csomagolt termékek gombot választva tudod ezeket a vásárolni.


ZENEI AJÁNLÓ

noÁr - Levegőt

Molnár Áron noÁr, a fiatal színész egyre gyakrabban nyilvánul meg olyan kérdésekben, amelyek az igazságérzetét bántják. Legújabb dala a klímaváltozásról szól, és csupán pár nap alatt is már közel 100 ezren látták.

A színész nem elégszik meg azzal, hogy más bőrébe bújik: Ezért született meg a Levegőt c. produkció. Áron szerint nincs most ennél fontosabb téma. A klip egyik partnere, a Greenpeace munkatársa azt hangsúlyozta, hogy "mindent meg kell tennünk az egyéni életünk zöldítéséért, de ez már nem elég, meg kell győznünk a politikai és a gazdasági döntéshozókat is, hogy álljanak a közös munka élére."