A Te kutyádnak mi a neve?

2019.12.03

A Facebook egyik sok követővel bíró csoportjában, az elmúlt években már legalább két tucat alkalommal került fel az aktivitás és komment-vadász poszt, hogy "Mi lenne a kutyád neve, ha arról neveznék el amit utoljára ettél?" 

Habár, erre a kérdésre évek óta sok száz komment kerül bejegyzésre, minket az a kérdés foglalkoztat:

Te minden nap kizárólag kétszersültet eszel? És a kutyád ma is csak "kekszet" kapott?

Gondoltál már arra, hogy akár a kutya bántalmazása is lehet, ha éveken keresztül rossz minőségű eledellel folytatott a táplálása?

Egyre gyakrabban hallani kutyusoknál krónikus gyulladásos, daganatos betegségek kialakulásáról, de mindennaposan az allergiás tünetekről. A problémák legtöbbször a nem megfelelő táplálkozásra vezethetőek vissza, a tápokban található tartósítószerek, ízfokozók, színezékek, valamint más adalékanyagok, amelyek arra hivatottak, hogy a kiváló szaglású kutyákat megtévesztve, rábírják, mégis egyék meg azt, amit egyébként kihagynának.

Kitartó gazdi a jutalomfalatnak álcázott "kedvességként", csalfa májkrémbe keveréses trükkökkel, vagy csak egyszerűen a kiéheztetés módszervel a biztosan célt ér el idővel, és a kutya beletörődve a sorásba megeszi majd a tápot, vagy a számára nem egészséges egyéb eledeleket. Az állatkínzás jogszabályba való emelése még nagyon fiatal történetű, így a bántalmazás szinte kizárólag a fizikai bántalmazásra értelmezett. Ugyanakkor a bántalmazás lehet a fizikain kívül érzelmi- vagy elhanyagolás is. A nem egészséges eledellel való etetés az hova sorolható?

A kutyák is megérdemlik az ízletes, jó illatú, valódi és friss húsból készült, egészséges főtt eledeleket!  Ezért készülnek eledeleink állatorvosi szakértelemmel összeállított receptúra alapján, HACCP rendszer felügyelet mellett, kiemelkedő minőségű alapanyagokból.