Antibiotikum-rezisztencia

Korábban megjelentettünk egy cikket, amelyben beszámoltunk a nyers etetésen diétáztatott kutyák, kutyás közösségben való általános megítéléséről. Most pedig* már arról is be tudunk számolni, hogy a Zürichi Egyetem kutatói megállapították, a nyers eledelek etetésével (ismertebb néven BARF-diéta) a rezisztens baktériumok átvihetőek más háziállatokra - és sajnos az emberekre is. Sajnos kiderült, hogy a - többféle gyógyszerrel szemben rezisztens baktériumok, azaz - multirezisztens baktériumok megtalálhatóak a nyers húsból készült kutyaeledelek 50%-ban! A rezisztens baktériumok komoly egészségügyi kockázatot jelentenek.

A kutyatulajdonosoknak tisztában kell(ene) lenniük azzal a kockázattal, hogy háziállatuk multirezisztens baktériumokat hordozhat, és fertőzhet. Egyértelműen azt írja le a kutatás, hogy nem csak a nyers etetésen tartott kutyás családok, de lényegében a környezetükben élő más - nem kutyatartó - családok tagjai is veszélyben lehetnek az antibiotikumokkal szemben ellenálló baktériumok miatt!

E cikk elkészítésére való felkészülés során olyan videót találtunk, amelyet egyszerűen nem akarunk és tudunk überelni blog szintű bejegyzéssel, ezért praktikusan megosztjuk és itt is népszerűsítjük. 

Nem számít hogy van-e kutyád, ha tudsz a videó megtekintésére 16 percet szánni, erősen javasoljuk a megtekintését! A téma rendkívüli fontossága ellenére a narráció már-már annyira élvezetesen bemutatott és szórakoztató, mintha csak Litkai Gergely - Comedy Central előadást hallgatnánk meg. 

* 16. okt. 2019.  https://www.media.uzh.ch/de.html 

Ha megnéztétek, talán egyet tudtok érteni abban, hogy "végterméktávozási nyílás" nyalás nélkül mondható a mondat, 

Köszönjük a Nébih-nek és az Agrárminisztériumnak a videót! 


Ide azt szoktuk írni, hogy "Ha tetszett a cikkünk, oszd meg Facebook-on, amihez a cikk alján találsz közvetlen megosztógombot." de most azt írjuk és kérjük: 

Ez egy szuper jó oktatófilm! Oszd meg Te is Facebook-on! -  amihez a cikk alján találsz közvetlen megosztógombot

Ha a FERBELT® eledeleket választod, nem kell aggódnod a bakteriális fertőzés miatt, mert minden termékünk teljes hőkezelt állateledel, így azok a mikrobiológiai kockázatoktól mentesek.

CHARLIE - sertés (100%)

Szobahőmérsékleten tárolható, tartósítószer mentes , gluténmentes, hüvelyes mentes, teljes értékű, monoprotein  eledel. 100% sertésből. Teljesértékű eledel, kedvtelésből tartott kutyák részére.  Kifejezetten a válogatós, vagy allergiával szenvedő kutyák részére készült eledel különlegesség. Valódi friss húsból készült, természetes vitaminok felhasználásával. FERBELT® a főtt kutyaeledel az egészséges táplálásért. CHARLIE: 49% arányban sertéshúst, és belsőségeket tartalmazó termékünk halolaj és baromfimentes, rizses körete sárgarépában gazdag.  Kiszerelés: 250 gramm. A termékek szobahőmérsékleten 6 hónapig tárolhatóak, közvetlenül felhasználható, kész eledelek. A termékek viszonteladóinknál és a forgalmazó állatpatikában már darabáruként is megvásárolhatóak!

829 Ft-tól

BELLA - Kacsa (100%)

Szobahőmérsékleten tárolható, tartósítószer mentes , gluténmentes, hüvelyes mentes, teljes értékű, monoprotein eledel. 100% kacsából készült. Teljesértékű eledel, kedvtelésből tartott kutyák részére.  Kifejezetten a válogatós, vagy allergiával szenvedő kutyák részére készült eledel különlegesség. Valódi friss húsból készült, természetes vitaminok felhasználásával. FERBELT® a főtt kutyaeledel az egészséges táplálásért. BELLA: 52% kacsahús, belsőség és porcos részekből készült eledel különlegesség, sok gyümölcs, zöldség és köles felhasználásával. Kiszerelés: 250 gramm. A termékek szobahőmérsékleten 6 hónapig tárolhatóak, közvetlenül felhasználható, kész eledelek. A termékek viszonteladóinknál és a forgalmazó állatpatikában már darabáruként is megvásárolhatóak!

829 Ft-tól

MAX - nyúl (100%)

Szobahőmérsékleten tárolható, tartósítószer mentes , hüvelyes mentes, teljes értékű, monoprotein  eledel. 100% nyúlból készült. Teljesértékű eledel, kedvtelésből tartott kutyák részére.  Kifejezetten a válogatós, vagy allergiával szenvedő kutyák részére készült eledel különlegesség. Valódi friss húsból készült, természetes vitaminok felhasználásával. FERBELT® a főtt kutyaeledel az egészséges táplálásért. MAX : 51% zsenge nyúlhúsból, belsőségből, zöldségekből, gyümölcsből készült kímélő eledel, rizses körettel. Kiszerelés: 250 gramm. A termékek szobahőmérsékleten 6 hónapig tárolhatóak, közvetlenül felhasználható, kész eledelek. A termékek viszonteladóinknál és a forgalmazó állatpatikában már darabáruként is megvásárolhatóak!

829 Ft-tól

ROCKY - bárány (100%)

Szobahőmérsékleten tárolható, tartósítószer mentes , hüvelyes mentes, teljes értékű, monoprotein  eledel. (100% bárány) Teljesértékű eledel, kedvtelésből tartott kutyák részére.  Kifejezetten a válogatós, vagy allergiával szenvedő kutyák részére készült eledel különlegesség. Valódi friss húsból készült, természetes vitaminok felhasználásával. FERBELT® a főtt kutyaeledel az egészséges táplálásért. ROCKY:  (57%) bárány húsból, belsőségből készült ízletes különlegesség, sok zöldség, gyümölcs, és rizs felhasználásával. Kiszerelés: 250 gramm. A termékek szobahőmérsékleten 6 hónapig tárolhatóak, közvetlenül felhasználható, kész eledelek. A termékek viszonteladóinknál és a forgalmazó állatpatikában már darabáruként is megvásárolhatóak!

829 Ft-tól

MOLLY - borjú (100%)

Szobahőmérsékleten tárolható, tartósítószer mentes , gluténmentes, hüvelyes mentes, teljes értékű, monoprotein  eledel. Belsőségmentes eledel. 100% borjúhúsból. Teljesértékű eledel, kedvtelésből tartott kutyák részére.  Kifejezetten a válogatós, vagy allergiával szenvedő kutyák részére készült eledel különlegesség. Valódi friss húsból készült, természetes vitaminok felhasználásával. FERBELT® a főtt kutyaeledel az egészséges táplálásért. MOLLY: 53% zsenge borjúhúsból, belsőségmentesen készített, természetes vitaminokat tartalmazó zöldséggel, gyümölccsel készített eledel. Köles köret hozzáadásával. Kiszerelés: 250 gramm. A termékek szobahőmérsékleten 6 hónapig tárolhatóak, közvetlenül felhasználható, kész eledelek. A termékek viszonteladóinknál és a forgalmazó állatpatikában már darabáruként is megvásárolhatóak!

829 Ft-tól

LOLA - vadhús

Szobahőmérsékleten tárolható, tartósítószer mentes , gluténmentes, hüvelyes mentes, teljes értékű, monoprotein  eledel. Teljesértékű eledel, kedvtelésből tartott kutyák részére.  Kifejezetten a válogatós, vagy allergiával szenvedő kutyák részére készült eledel különlegesség. Valódi friss húsból készült, természetes vitaminok felhasználásával. FERBELT® a főtt kutyaeledel az egészséges táplálásért. LOLA: 53% szarvas-, őz húsából készült vadász különlegesség, sok gyümölcs, zöldség és köles felhasználásával. Idényjellegű termék! Kiszerelés: 250 gramm. A termékek szobahőmérsékleten 6 hónapig tárolhatóak, közvetlenül felhasználható, kész eledelek. A termékek viszonteladóinknál  és a forgalmazó állatpatikában már darabáruként is megvásárolhatóak!

829 Ft-tól

MIX az üveges termékcsaládból

Szobahőmérsékleten 6 hónapig tárolható, hűtést nem igénylő,  tartósítószer mentes, gluténmentes, hüvelyes mentes, teljes értékű, monoprotein eledeleink: 1 db CHARLIE, 1db  MAX, 1 db  LOLA, 1 db  MOLLY, 1db ROCKY, 1db BELLA Kiszerelés:  6x250 gramm. A termékek szobahőmérsékleten 6 hónapig tárolhatóak, közvetlenül felhasználható, kész eledelek.  A termékek viszonteladóinknál darabáruként is megvásárolhatóak!

5.499 Ft

SHERWOOD-i NYÚL lakoma

Az 51% arányban darált sovány nyúlhúst tartalmazó termékünk   barnarizses körete sárgarépában és zellerben gazdag. Tartósítószert-, mesterséges ízfokozókat és színezéket nem tartalmaz. Baromfi-, glutén és hüvelyesmentes. Olajakat és csontot nem tartalmaz. Monoprotein termék. Kiszerelés:  400 gramm. A fagyasztóban tárolható és mikrohullámú sütőben melegíthető edénybe csomagolt étel, közvetlen tálalásra is alkalmas. Ajánlott mennyiség: 10-12 kg tömegű kutyának 400 gramm/nap. Fő összetevők: Nyúlhús, -szív, -máj, barnarizs, hajdina, sárgarépa, zeller. Eliminációs diéta tartására alkalmas termék Már környezetbarát, "GREENWORLD" csomagolásban is kapható!

999 Ft-tól

DISZNÓ GONDOLATOK

A 63% arányban sertéshúst, és belsőségeket tartalmazó termékünk halolaj és baromfimentes, rizses körete sárgarépában és zellerben gazdag. Tartósítószert-, mesterséges ízfokozókat és színezéket nem tartalmaz. Gluténmentes, hüvelyesmentes. Monoprotein termék. Kiszerelés:  400 gramm. A fagyasztóban tárolható és mikrohullámú sütőben melegíthető edénybe csomagolt étel, közvetlen tálalásra is alkalmas. (Eledeleinkből ajánlott mennyiség: 10-12 kg tömegű kutyának 400 gramm/nap.) Fő összetevők:  sertéshús, sertésszív-vese-máj, rizs, hajdina, sárgarépa, zeller Már környezetbarát, "GREENWORLD" csomagolásban is kapható!

1.299 Ft

SZÍVESEN

Alkalmakra rendelhető egyedi szív alakúra formázott limitált termék. Korlátozott számban kapható. Termékünk különböző ízekben kapható, amelyek beltartalma megegyezik a fantázianevek mögötti termékek beltartalmával. Az eledel baromfimentes.  Kiszerelés: 300 gramm. A fagyasztóban tárolható és mikrohullámú sütőben melegíthető edénybe csomagolt étel, közvetlen tálalásra is alkalmas. Fő összetevők:  lásd az egyes termékek összetevői között. Táplálási javaslat: Szárnyas allergiás kutyáknak ez a termék adható! Az étel a kutyák számára rendkívül ízletes és kedvelt, de javasoljuk a táplálék adagolási ajánlás figyelembevételét.  A vásárlást követően értesítünk a rendelésed teljesítésének idejéről, amely általában 3-5 munkanap.

1.199 Ft 2.000 Ft

HALLGATAG BÁRÁNYOK

A 58% arányban darált bárányhúst, és belsőségeket tartalmazó termékünk halolaj és baromfimentes, rizses körete sütőtökkel, spenóttal, és almával ízesített. Tartósítószert-, mesterséges ízfokozókat és színezéket nem tartalmaz. Gluténmentes, hüvelyesmentes. Monoprotein termék. Kiszerelés:  400 gramm. A fagyasztóban tárolható és mikrohullámú sütőben melegíthető edénybe csomagolt étel, közvetlen tálalásra is alkalmas. Ajánlott mennyiség: 10-12 kg tömegű kutyának 400 gramm/nap. Fő összetevők: Bárányhús, bárány szív-vese-máj, rizs, spenót, sütőtök, alma Már környezetbarát, "GREENWORLD" csomagolásban is kapható!

1.299 Ft

PIMASZ BORJÚ

A darált borjúhúst (56%) tartalmazó termékünk   kölessel készített körete sárgarépában, almában és zellerben gazdag. Monoprotein termék. Tartósítószert-, mesterséges ízfokozókat és színezéket,   belsőséget nem tartalmaz. Gluténmentes, hüvelyesmentes, baromfimentes. Kiszerelés:  400 gramm. A fagyasztóban tárolható és mikrohullámú sütőben melegíthető edénybe csomagolt étel, közvetlen tálalásra is alkalmas. Ajánlott mennyiség : 10-14 kg tömegű kutyának 400 gramm/nap. Fő összetevők: borjúhús, köles, sárgarépa, zeller, alma, cékla Eliminációs diéta tartására alkalmas termék. Már környezetbarát, "GREENWORLD" csomagolásban is kapható!

1.399 Ft

TÖKÖS-VADAS fogás

Különleges "Tökös-Vadas" termékünk kifejezetten az ételallergiákkal küzdő, vagy különlegességre vágyóknak készült.  GMO-, glutén-, rizs-,  laktóz- és tejtermék-, tojás-, szója-, kukorica-, hüvelyes-, máj, baromfi-/szárnyas-, hal- halolaj- és belsőség mentes megfeleléssel. Tartósítószert-, mesterséges ízfokozókat és színezéket nem tartalmaz. Kiszerelés:  400 gramm. A fagyasztóban tárolható és mikrohullámú sütőben melegíthető edénybe csomagolt étel, közvetlen tálalásra is alkalmas. Ajánlott mennyiség: 10-12 kg tömegű kutyának 400 gramm/nap. Fő összetevők:  szarvashús, vaddisznóhús, köles, sütőtök, alma, zabpehely Eliminációs diéta tartására alkalmas termék. Már környezetbarát, "GREENWORLD" csomagolásban is kapható!

1.099 Ft-tól

A "COWDOG" JUTALMA

Marhahús és marhabelsőségek (67%) rizzsel, hajdinával és zöldségekkel ragusan elkészítve. Az eledel baromfimentes, hüvelyesmentes. Tartósítószert-, mesterséges ízfokozókat és színezéket nem tartalmaz. Gluténmentes.  Kiszerelés:  400 gramm. A fagyasztóban tárolható és mikrohullámú sütőben melegíthető edénybe csomagolt étel, közvetlen tálalásra is alkalmas. Ajánlott mennyiség: 10-12 kg tömegű kutyának 400 gramm/nap. Fő összetevők:  marhanyak, marhamáj, marhaszív és marha vese, rizs, spenót és sárgarépa, hajdina, lazacolaj , csukamájolaj. Már környezetbarát, "GREENWORLD" csomagolásban is kapható!

1.299 Ft

NAPI LIBA "MÁRTON"

Liba aprólékból készült 60% hústartalmú eledel körettel, zöldséggel, gyümölccsel. Tartósítószert-, mesterséges ízfokozókat és színezéket nem tartalmaz. Gluténmentes. Kiszerelés:  400 gramm. A fagyasztóban tárolható és mikrohullámú sütőben melegíthető edénybe csomagolt étel, közvetlen tálalásra is alkalmas. Ajánlott mennyiség: 10-12 kg tömegű kutyának 400 gramm/nap. Fő összetevők:  libazúza és libaszív, rizs, zeller és sárgarépa, hajdina, lazacolaj , csukamájolaj Már környezetbarát, "GREENWORLD" csomagolásban is kapható!

1.199 Ft

SZÁRNYAS FEJVADÁSZNAK

Baromfibelsőségek ragusan készítve, rizs és hajdina körettel, spenóttal, sárgarépával és almával. A termék halolajat nem tartalmaz. Tartósítószert-, mesterséges ízfokozókat és színezéket nem tartalmaz. Gluténmentes. Kiszerelés:  400 gramm. A fagyasztóban tárolható és mikrohullámú sütőben melegíthető edénybe csomagolt étel, közvetlen tálalásra is alkalmas. (Eledeleinkből ajánlott mennyiség: 4-7 kg tömegű kutyának 250 gramm/nap, 8-12 kg tömegű kutyának 400 gramm/nap.) Fő összetevők:  csirkecomb filé, csirkezúza, - máj, rizs, alma, spenót és sárgarépa, hajdina Már környezetbarát, "GREENWORLD" csomagolásban is kapható!

999 Ft