Egészséges a libahús

November 11.Márton napja. Sokan nem tudják, hogy a libahús kedvező hatású az egészségre, mert az állati húsok között a legalacsonyabb koleszterin szintű húsok egyike, miközben az energia tartalma az egyik legmagasabb a baromfifélék között. A liba zsírja pedig, ami leginkább a bőrén van, az egyszeresen telített zsírsavak miatt nagyon kedvező zsírösszetételű, segít a sejtfalak építésében és a gyulladások csökkentésében.

Jó ha tudod, hogy a libahús fogyasztása immunrendszer erősíthető hatású, és lassítja a rákos sejtek fejlődését a szervezetben. A főzötti liba rendszeres fogyasztása felbecsülhetetlen értékkel jár. Franciaországban, ahol e baromfi tenyésztése széles körben elterjedt, az onkológiai betegségek és a szív- és érrendszeri kórképek jelentős csökkenése figyelhető meg más európai országokkal összehasonlítva. Ezt a tényt alátámasztják az amerikai tudósok által végzett tanulmányok Franciaország azon tartományaiban, ahol a hús- és libamáj ételei hagyományosan jelen vannak a fogyasztók étrendjében. Időben rendeld meg kutyádnak is a finom liba falatokat!

Olvass Márton napi népszokásokról is: https://hu.wikipedia.org/wiki/Márton-napi_népszokások 

Ha tetszett a cikkünk, oszd meg FaceBook-on, amihez a cikk alján találsz közvetlen megosztógombot.

NAPI LIBA "MÁRTON"

Liba aprólékból készült 60% hústartalmú eledel körettel, zöldséggel, gyümölccsel. Tartósítószert-, mesterséges ízfokozókat és színezéket nem tartalmaz. Gluténmentes. Kiszerelés: 250, 400 gramm. A fagyasztóban tárolható és mikrohullámú sütőben melegíthető edénybe csomagolt étel, közvetlen tálalásra is alkalmas. Ajánlott mennyiség: 4-7 kg tömegű kutyának 250 gramm/nap, 8-12 kg tömegű kutyának 400 gramm/nap. Fő összetevők:  libazúza és libaszív, rizs, zeller és sárgarépa, hajdina, lazacolaj , csukamájolaj Már környezetbarát, "GREENWORLD" csomagolásban is kapható!

849 Ft-tól 959 Ft