Hálaadási pulyka

Lassan már 400 éve, hogy az Amerikai Egyesült Államokban minden év novemberének negyedik csütörtökén tartják az egyik leginkább ismert szokásukat, a hálaadást. Ez idén november 28-ra esik. Kanádában viszont ezt az ünnepet október második hétfőjén, azaz a mai napon tartják.

A hagyomány szerint 1621-ben ünnepelték az első hálaadást azok a telepesek, akik először érkeztek az új világba a Mayflower vitorlás fedélzetén, hogy megalapítság Plymouth kolóniát. Hivatalos ünnep lett, amikor George Washington 1789-ben hirdetett először hálaadási nemzeti ünnepnapot.

Ezen a négynapos hétvégén a közeli családtagok gyakran messziről hazautazva összegyűlnek, hogy együtt ünnepelhessék a hálaadást, melynek elmaradhatatlan tartozéka a hálaadásnapi pulyka-vacsora.

A pulykahús zsírszegény, de fehérjében gazdag eledel. A húsban található niacin (B3-vitamin) segít a szürkehályog megelőzésében

Ha tetszett a cikkünk, oszd meg FaceBook-on, amihez a cikk alján találsz közvetlen megosztógombot.

PULYKALAND

Az eledel pulykacombot, és kacsaszívet tartalmaz 62% arányban, körete hajdina, rizs, zeller, sárgarépa és alma. A lazac- és csukamájolajjal készült termék májat nem tartalmaz. Tartósítószert-, mesterséges ízfokozókat és színezéket nem tartalmaz. Gluténmentes. Kiszerelés: 250, 400 gramm. A fagyasztóban tárolható és mikrohullámú sütőben melegíthető edénybe csomagolt étel, közvetlen tálalásra is alkalmas. (Eledeleinkből ajánlott mennyiség: 4-7 kg tömegű kutyának 250 gramm/nap, 8-12 kg tömegű kutyának 400 gramm/nap.) Fő összetevők: kacsaszív, pulykacomb filé, rizs, alma, zeller és sárgarépa, hajdina, lazacolaj , csukamájolaj Már környezetbarát, "GREENWORLD" csomagolásban is kapható!

699 Ft-tól