Hűség, loyalty, fedeltà, treue, Chūsei

Ha elolvasod történelmi vonatkozású cikkünk, azt is megtudod, miért a szlogenünk: FERBELT®...for loyalty. 

A kutyák hűségéről szinte minden családban vannak történetek. Két leghíresebb történet közül az egyik, a japán Eizaburo Ueno (1872-1925) professzoré, aki a tokioi agrát egyetemen tanított, és a fővárosba éveken át, minden nap vonattal járt, a Shibuya vasútállomásról. A professzor 1923-ban talált rá a kis akita kölyökre, amelynek apró lábai kissé még hajlottak voltak. Mivel a kutyus lábai hasonlítottak a 八 formára, ami a japán írásban "8"-at (hachi) jelent, a kölyök megkapta a Hachiko nevet. 1925. május 21.-én a professzor infarktusban meghalt a munkahelyén, azonban Hachi ezt követően még közel 10 évig járt ki az állomásra, hogy fogadhassa gazdáját, de csak 1935. március 8-n beált halála után találkozhatott újra gazdájával. Azóta, Hachiko és gazdája Tokióban az Aoyama temetőben nyugszanak egymás mellett.

Eizaburo Ueno és Hachi
Eizaburo Ueno és Hachi
Carlo Soriani és Fido
Carlo Soriani és Fido

1934-ben egy japán újságíró cikket jelentetett meg a hűséges kutyáról, így hamarosan az egész országban ismertté vált Hachikó, akinek még abban az évben szobrot emeltek Shibuya vasútállomás előtti téren. 

Carlo Soriani 1941-ben egy téglagyárban dolgozott, a toszkán Borgo San Lorenzo városában. Egy napon hazafelé tartva, az út szélén egy sérült keverék kutyát talált. Megsajnálta, hazavitte, meggyógyította és feleségével befogadták az állatot. Soriani busszal járt dolgozni, amihez két éven át Fido kutya minden nap kikísérte, és nap végén haza várta gazdáját. 1943. december 30.-án bomba támadás érte a várost, és lerombolta a téglagyárat is, amiben több más munkással együtt, életét vesztette Soriani is. 

Fido ezt követően még 14 évig járt ki a buszmegállóba, hogy gazdáját viszont láthassa, amire azonban 1958. június 9.-én bekövetkezett haláláig várnia kellett. Akárcsak Hachikó, Fido is a gazdájára várakozás közben lehelte ki lelkét. Több magazin is írt akkoriban Fido rendíthetetlen hűségéről, sőt még a Time is jelentetett meg róla cikket. 1957-ben, Borgo San Lorenzoban szobrot emeltek Fido tiszteletére, amely ünnepségen, - akárcsak saját szobor avatásán, Hachiko - még Fidó is részt vett.

Hachi eredeti szobra a II. Világháborúban megsemmisült, így a ma látható szobor már a helyreállított emlékmű. Ez a két történet jó példája annak, hogy lássuk a szeretet, a segítségnyújtás örök hűséget érdemel. Az emberek nem felejtették el ezeket a kutyákat, az Ő örökségük, utat mutatva az emberiségnek, tovább él.

A FERBELT® eledeleket úgy készítettük, hogy összetételükben, és minőségükben legjobban kifejezzék, hogy mit érdemelnek a kutyáink a hűségükért. 

FERBELT® ...for loyalty 

Ajándékutalvány

Az utalvány olyan ajándék, amely a megajándékozott kutyájának is örömet okoz!  A FERBELT® ajándékutalvány megvásárlásával egyedi ajándékot tud nyújtani! A kupont elektronikusan küldjük ki a vásárló részére, aki azt kinyomtathatja, vagy elektronikusan továbbíthatja. Az ajándékozott a kupon értékét tudja bevátani a webáruházban indított vásárlása során.

2.500 Ft-tól

Üveges termékcsalád

Szobahőmérsékleten 6 hónapig tárolható, hűtést nem igénylő,  tartósítószer mentes, gluténmentes, hüvelyes mentes, teljes értékű, monoprotein eledeleink: CHARLIE:  49% arányban sertéshúst, és belsőségeket tartalmazó termékünk halolaj és baromfimentes, rizses körete sárgarépában gazdag.  MAX : 51% nyúlhúsból, zöldségekből, gyümölcsből készült kímélő eledel, rizses körettel LOLA: 53% szarvas-, őz húsából készült vadász különlegesség, sok gyümölcs, zöldség és köles felhasználásával. Idényjellegű termék! MOLLY: 53% zsenge borjúhúsból, belsőségmentesen készített, természetes vitaminokat tartalmazó zöldséggel, gyümölccsel készített eledel. Köles köret hozzáadásával. Kiszerelés: 250 gramm. A termékek szobahőmérsékleten 6 hónapig tárolhatóak, közvetlenül felhasználható, kész eledelek.  A termékek viszonteladóinknál darabáruként is megvásárolhatóak!

799 Ft-tól

PIMASZ BORJÚ

A darált borjúhúst (56%) tartalmazó termékünk   kölessel készített körete sárgarépában, almában és zellerben gazdag. Monoprotein termék. Tartósítószert-, mesterséges ízfokozókat és színezéket,   belsőséget nem tartalmaz. Gluténmentes, hüvelyesmentes, baromfimentes. Kiszerelés: 250, 400 gramm. A fagyasztóban tárolható és mikrohullámú sütőben melegíthető edénybe csomagolt étel, közvetlen tálalásra is alkalmas. Ajánlott mennyiség : 4-7 kg tömegű kutyának 250 gramm/nap, 8-12 kg tömegű kutyának 400 gramm/nap. Fő összetevők: borjúhús, köles, sárgarépa, zeller, alma Eliminációs diéta tartására alkalmas termék. Már környezetbarát, "GREENWORLD" csomagolásban is kapható!

799 Ft-tól

SZÍVESEN

Alkalmakra rendelhető egyedi szív alakúra formázott limitált termék. Korlátozott számban kapható. Termékünk különböző ízekben kapható, amelyek beltartalma megegyezik a fantázianevek mögötti termékek beltartalmával. Az eledel baromfimentes.  Kiszerelés: 300 gramm. A fagyasztóban tárolható és mikrohullámú sütőben melegíthető edénybe csomagolt étel, közvetlen tálalásra is alkalmas. Fő összetevők:  lásd az egyes termékek összetevői között. Táplálási javaslat: Szárnyas allergiás kutyáknak ez a termék adható! Az étel a kutyák számára rendkívül ízletes és kedvelt, de javasoljuk a táplálék adagolási ajánlás figyelembevételét. 

999 Ft 2.000 Ft

HALLGATAG BÁRÁNYOK

A 58% arányban darált bárányhúst, és belsőségeket tartalmazó termékünk halolaj és baromfimentes, rizses körete sütőtökkel, spenóttal, és almával ízesített. Tartósítószert-, mesterséges ízfokozókat és színezéket nem tartalmaz. Gluténmentes, hüvelyesmentes. Monoprotein termék. Kiszerelés: 250, 400 gramm. A fagyasztóban tárolható és mikrohullámú sütőben melegíthető edénybe csomagolt étel, közvetlen tálalásra is alkalmas. Ajánlott mennyiség: 4-7 kg tömegű kutyának 250 gramm/nap, 8-12 kg tömegű kutyának 400 gramm/nap. Fő összetevők: Bárányhús, bárány szív-vese-máj, rizs, spenót, sütőtök, alma Már környezetbarát, "GREENWORLD" csomagolásban is kapható!

799 Ft-tól

SHERWOOD-i NYÚL lakoma

Az 51% arányban darált sovány nyúlhúst tartalmazó termékünk   barnarizses körete sárgarépában és zellerben gazdag. Tartósítószert-, mesterséges ízfokozókat és színezéket nem tartalmaz. Baromfi-, glutén és hüvelyesmentes. Olajakat és csontot nem tartalmaz. Monoprotein termék. Kiszerelés: 250, 400 gramm. A fagyasztóban tárolható és mikrohullámú sütőben melegíthető edénybe csomagolt étel, közvetlen tálalásra is alkalmas. Ajánlott mennyiség: 4-7 kg tömegű kutyának 250 gramm/nap, 8-12 kg tömegű kutyának 400 gramm/nap. Fő összetevők: Nyúlhús, -szív, -máj, barnarizs, hajdina, sárgarépa, zeller. Eliminációs diéta tartására alkalmas termék Már környezetbarát, "GREENWORLD" csomagolásban is kapható!

699 Ft-tól

A "COWDOG" JUTALMA

Marhahús és marhabelsőségek (67%) rizzsel, hajdinával és zöldségekkel ragusan elkészítve. Az eledel baromfimentes, hüvelyesmentes. Tartósítószert-, mesterséges ízfokozókat és színezéket nem tartalmaz. Gluténmentes.  Kiszerelés: 250, 400 gramm. A fagyasztóban tárolható és mikrohullámú sütőben melegíthető edénybe csomagolt étel, közvetlen tálalásra is alkalmas. Ajánlott mennyiség: 4-7 kg tömegű kutyának 250 gramm/nap, 8-12 kg tömegű kutyának 400 gramm/nap. Fő összetevők:  marhanyak, marhamáj, marhaszív és marha vese, rizs, spenót és sárgarépa, hajdina, lazacolaj , csukamájolaj. Már környezetbarát, "GREENWORLD" csomagolásban is kapható!

699 Ft-tól

DISZNÓ GONDOLATOK

A 63% arányban sertéshúst, és belsőségeket tartalmazó termékünk halolaj és baromfimentes, rizses körete sárgarépában és zellerben gazdag. Tartósítószert-, mesterséges ízfokozókat és színezéket nem tartalmaz. Gluténmentes, hüvelyesmentes. Monoprotein termék. Kiszerelés: 250, 400 gramm. A fagyasztóban tárolható és mikrohullámú sütőben melegíthető edénybe csomagolt étel, közvetlen tálalásra is alkalmas. (Eledeleinkből ajánlott mennyiség: 4-7 kg tömegű kutyának 250 gramm/nap, 8-12 kg tömegű kutyának 400 gramm/nap.) Fő összetevők:  sertéshús, sertésszív-vese-máj, rizs, hajdina, sárgarépa, zeller Már környezetbarát, "GREENWORLD" csomagolásban is kapható!

790 Ft-tól

  Abraham Lincoln (1809-1865) még elnökké választása előtt együtt élt "Fido" (latin eredetű szó, jelentése: hűséges) nevű drótszőrű  keverék kutyájával, Springfieldben. Elnökké választása idején, a kutya féreghajtás miatt a gyógyszertől beteg lett, és Lincoln úgy gondolta, a kutya nem biztosan élné túl a Washingtonba való utazást, valamint mert a Fehér Házban a rendszeres események miatt nem élhette volna a kutya megszokott szabad életét, gondozásra Thomas Lincoln, avagy "Tad" nevű fiára hagyta Illinoisban.

  Miután Lincolnt 1865. április 14.-én John Wilkes Booth halálos lövéssel megölte, a temetés előtt testét három heten át utaztatták az államokban, és százezrek vettek búcsút tőle, máglyákat égettek, zsoltárokat énekeltek. A vonat Illinoisba érkezésekor, FIDO kutya ott volt a gyászolókkal együtt. 

  Akárcsak Lincolnt, FIDO is gyilkosság áldozata lett, gazdája halála után egy évvel. Késével halálos sebet ejtett rajta a részeg Charlie Plank, amiért a kutya sáros tappancsát baratákozni nadrágjára tette. 


  FILMAJÁNLÓ

  Hachi: A Dog's Tale - HACSI, a leghűségesebb barát 
  családi film, 89 perc, 2009

  A film a kutyák rendkívüli hűségét mutatja be, az 1925-ben megtörtént eset újkori környezetbe emelésével. Az igaz történet alapján készült filmben Parker Wilson professzort Richard Gere játsza. Habár mi a filmelőzetest mutathatjuk be, nem tagadjuk, hogy a teljes film is elérhető jelenleg a YouTube csatornán. 

  Megható és egyben elgondolkoztató közel másfél órás film varázsol el, ha megnézed. Jó szórakozást kívánunk!