I. Világháboró befejezésének emléknapja (11.11)

2019.11.11

Az I. Világháború 1917. június 28.-án, a szarajevói merénylet ürügyeként robbant ki, és az elbizakodott II. Vilmos bár azt mondta: "Mire a falevelek lehullanak, otthon lesztek, szeretteitek körében", bizony a compiégne-i erdőben egy vasúti kocsiban aláírt fegyverletétel békeszerződésére, egészen 1918. november 11.-ig kellett várni.

Ebben a háborúban 65 millió mozgósított emberből 37 millió vált áldozattá. De ne feledkezzünk meg arról sem, hogy az ember mindenkor hűséges társa sem maradhatott ki ebből, az emberiség történelmének egyik jelentős, ostoba és véres korszakából. 


A szövetségesek mintegy 20 ezer kutyát vetettek be, de központi hatalmak közül, csak a német hadsereg 30 ezer kutyánál is valamivel többet foglalkoztatott a háború ideje alatt.

A kutyákra többféle feladat is hárult. Az őrszolgálaton, a frontvonali kártevő írtáson, illetve a katonákat terhelő stressz csökkentésén kívül, bizony számos esetben olyan feladatokkal voltak megbízva, amelyet az emberek nem is tudtak volna, vagy csak rendkívüli veszteségekkel tudtak volna elvégezni.

A háború során, az ütközetekben az áthatolhatatlan zárótűz alatt álló területekre küldtek kötszereket, gyógyszereket vagy fontos tartalommal bíró üzeneteket a kutyákkal.

Mindennapos feladatuk volt a sebesültek felkutatása, és szállítása, a hadifogolytáborok vagy más területek őrzése, mindenféle csomagok célba juttatása, szállítása. 

A háború során minden hadosztály távírószázadához jelentős támogató kutya rajt osztottak be, hogy a telefonkapcsolatok biztosítására szükséges vezeték kihúzásában járjanak el.

Számos kutya kiemelkedő, hősies teljesítményéért kitüntetésben is részesült. Úgy tudjuk, Stubby "őrmester" volt a nagy háború, legtöbb kitüntetést szerzett ebe. Ő az amerikai hadsereg kutyája volt, és sok más hőstette mellett, előre jelezte a gáztámadást, sérült bajtársakat kutatott fel, egyszer pedig elfogott egy német kémet is. Ezek bizony már több mint 100 éve történt események. 

Ha tetszett a cikkünk, oszd meg FaceBook-on, amihez a cikk alján találsz közvetlen megosztógombot.

Ajándékutalvány

Az utalvány olyan ajándék, amely a megajándékozott kutyájának is örömet okoz!  A FERBELT® ajándékutalvány megvásárlásával egyedi ajándékot tud nyújtani! A kupont elektronikusan küldjük ki a vásárló részére, aki azt kinyomtathatja, vagy elektronikusan továbbíthatja. Az ajándékozott a kupon értékét tudja bevátani a webáruházban indított vásárlása során.

2.500 Ft-tól

FERBELT® CHARITY fogás

A termék megvásárlásával a FERBELT® CHARITY program keretében támogatod az "Állat és Ember" Állatvédő Egyesület Yorkie fajtamentés állatvédő szervezetet. Ezt a terméket a megrendelést követő hónapban szállítjuk ki FERBELT® CHARITY program aktuális állatmenhelyére. A rendeléseket változatosan állítjuk össze a mindennapi ételkínálatunk termékeiből. A termék megvásárlásával nincs lehetőséged más címre kérni a kiszállítást, mint a programban meghirdetett támogatott címe. FIGYELEM, függetlenül a feltüntetett kiszállítási címtől, a terméket a gyűjtési időszakban meghirdetett támogatott részére szállítjuk ki!  Köszönjük a támogató célú vásárlásod! Kiszerelés: 250, 400 vagy 900 gramm. A fagyasztóban tárolható és mikrohullámú sütőben melegíthető edénybe csomagolt étel, közvetlen tálalásra is alkalmas. Fő összetevők: Baromfi húsok, marha húsok, sertés húsok, rizs, zöldségek, gyümölcs. Termékeink emberi fogyasztásra alkalmas minőségi összetevőkből készített teljes értékű állateledelek kutyák számára. Táplálási javaslat: Szárnyas allergiás kutyáknak ez a termék nem adható! Az étel a kutyák számára rendkívül ízletes és kedvelt, de javasoljuk a táplálék adagolási ajánlás figyelembevételét. Száraz tápon és konzerven tartott kutyák részére javasolt a fokozatos (egy hét alatt) hozzászoktatás, annak érdekében, hogy elkerülhetők legyenek a tápváltás esetén felmerülő problémák (pl.: emésztési panaszok)

1.099 Ft

FERBELT® CHARITY menü

A termék megvásárlásával a FERBELT® CHARITY program keretében támogatod az "Állat és Ember" Állatvédő Egyesület Yorkie fajtamentés állatvédő szervezetet. Ezt a terméket a megrendelést követő hónapban szállítjuk ki. A termék megvásárlásával nincs lehetőséged más címre kérni a kiszállítást, mint a programban meghirdetett támogatott címe.   FIGYELEM, függetlenül a feltüntetett kiszállítási címtől, a terméket a gyűjtési időszakban meghirdetett támogatott részére szállítjuk ki! Köszönjük a támogató célú vásárlásod! A mindennapok eledeleiből összellított válogatás, egy nap diétás étellel. Az ételek tetszőleges sorrendben felhasználhatóak. Tartósítószert-, mesterséges ízfokozókat és színezéket nem tartalmaz. Kiszerelés: 7 x 250, 7 x 400 vagy 7 x 900 gramm. A fagyasztóban tárolható és mikrohullámú sütőben melegíthető edénybe csomagolt étel, közvetlen tálalásra is alkalmas. Fő összetevők: Baromfi húsok, marha és sertés húsok, zöldségek, gyümölcs, rizs Táplálási javaslat: Szárnyas allergiás kutyáknak ez a termék nem adható! Az étel a kutyák számára rendkívül ízletes és kedvelt, de javasoljuk a táplálék adagolási ajánlás figyelembevételét. Száraz tápon és konzerven tartott kutyák részére javasolt a fokozatos (egy hét alatt) hozzászoktatás, annak érdekében, hogy elkerülhetők legyenek a tápváltás esetén felmerülő problémák (pl.: emésztési panaszok)

7.699 Ft