Kontaktlencse kell a gazdinak? - 1. rész

2020.08.31

Előfordul, hogy a gazdinak is szemüveg kell. Lehetséges már fiatalkortól, de akár a korral kialakuló látásromlás is okozhatja, hogy szemünk nem biztosít tökéletes látást. Szerencsére manapság már rendkívül gyorsan és személyre szabottan kaphatunk segítséget ebben a problémában. Vagy mégsem pont így van?

Ennek jártunk utána, és osztjuk meg két nagy hálózattal működő optikai szaküzletben szerzett tapasztalatainkat veletek. A cikkben a különbségeket is bemutatjuk, és ennek révén lehetőségetek lesz eldönteni, hogy ha valamikor is szükségetek lesz látásjavítást segítő eszközök beszerzésére, milyen működésű céget választva kapjátok a számotokra fontosabb szolgáltatást, vagy hozzáállást.

Először pár sorban bemutatjuk azt a két céget, amelynek a szolgáltatásait igénybe vettük, és a tapasztalatainkat rögzítettük.

Az OPTIC WORD kizárólag magyar tulajdonban álló cégcsoport. Honlapjuk szerint, több mint 40 helyszínen várják vásárlóikat. Az üzleteik elérhetőségét itt találjátok.

Az üzleteik közül több hétvégi és akár egész napos nyitvatartással is várja vásárlóit, ami dolgozó embereknek igazán előnyös.

Üzleteik többnyire bevásárló központokban vagy azok közelében találhatóak, jellemzően strukturált elrendezésűek, félzárt kirakataik miatt, kívülről a bent tartózkodóakra csak részleges betekintést, bizalmasságot biztosítva kerültek kialakításra.  A kiszolgálásra várakozóknak több helyen kanapék kerültek kihelyezésre.

A 44 üzlettel rendelkező VISION EXPRESSZ a holland Grand Vision cégcsoport tulajdonában áll és üzletei elérhetőségét ezen a linken találjátok. Azért nem írunk az OFOTÉRT üzletben szerezhető tapasztalatokról is, mert az is a Grand Vision tulajdonában álló optikai szaküzlet. 

Akárcsak az előbbiekben, üzleteik közül több akár hétvégi nyitvatartással is várja vásárlóit.

Üzleteik Budapesten és vidéken egyaránt elérhetőek, és sok esetben valamilyen bevásárlóközpontban találhatóak. Az üzletek jellemzően jól áttekinthető, transzparens kialakításúak, erősen megvilágított környezetben. A kiszolgálásra várakozó vásárlóknak többnyire székekkel biztosítanak ülőhelyet. Az üzletek eladói többnyire kifejezetten fiatal hölgyek.


Mind a két cég kínálatában szemüveglencsék, szemüvegkeretek, kontaktlencsék mellett a a napszemüvegek is szerepelnek, mint ahogyan a szemvizsgálat szolgáltatás is elérhető mind a két cég hálózatában.

Amennyiben kontaktlencse vásárlása indokolt, az alábbi kötelező lépéseken kell átmenned bármelyik optikai szaküzlet kirendeltségét is választod. Először is kötelező a szemvizsgálat, amelynek 6-7.000 forintos díját kell kifizetned. Azonban ez a díj magába foglalja a próbalencse és a lencse behelyezés, kivétel kezelés betanítását is, és a behelyezett lencsével való szemvizsgálat költségét is. A próbalencséhez tartozó tároló tégely és a tisztító folyadék is benne van az árban. Ezt így nem mondják el mind a két helyen egyformán pontosan, de igazából látni fogod, hogy a végén mégsem ez lesz a legfontosabb különbség. 

Olvasd tovább cikkünk folytatását!