Kontaktlencse vásárlás tapasztalatai - 2. rész

2020.09.04

Előző cikkünkben már beharangoztuk, hogy ha a gazdi látása már igényli az optikai korrigálást, milyen lehetőségek előtt áll. Mostani bogunkban a  két nagy hálózattal üzemelő szolgáltatónál tapasztalt konkrétumokról is olvashattok. A megosztott tapasztalataink alapján, lehetőségetek nyílik arra is, hogy a vásárlás során eldöntsétek mely szempontok lesznek fontosak a jövőben, és ezek alapján végül kinek a vevőkörét gyarapítjátok.

A leírásainkban igyekeztünk azonos szempontokat tenni az összehasonlításba, hogy könnyebb legyen kialakítani egyik vagy másik cégről véleményetek.

1.) 

Az egyik cégnél nagy odafigyeléssel vannak a dolgozók korára, nemére és dekoratív megjelenésükre. A női nem iránt érdeklődőknek így kifejezetten kellemes a környezet, a várakozás és az ügyintézés kellemes és kedélyes diskurzusban eltöltött. Így a csinos és fiatalosan bohókás munkavállalóval szemben el kellett fogadni a kontaktlencsékkel kapcsolatos kérdésekben való kevésbé jártasságot.

A másik cégnél a nemek aránya kiegyenlítettebb, és bizony a férfiak adoniszi megjelenése sem garantált. Ezt azonban úgy tapasztaltuk, hogy azért nézhetjük el, mert cserébe a szakértelem és az optika világában teljeskörű jártasságra törekvés erősebben kapott hangsúlyt a munkatársuk kiválasztásánál. Nekünk ez tetszett jobban, hiszen nem randi szervezésére érkeztünk. 

2.) 

Az egyik cégnél - a látásvizsgálati eredmények alapján - az értékesítő kolléga a multifokális, progresszív vagy munka-progresszív lencséket találta leginkább indokoltnak. Ennek előnyeit hangsúlyozta, és javasolta megvásárolni. Tekintettel arra, hogy az ajánlott lencsék ára azonban jelentősen eltér (drágább) a hagyományos szemüveglencséktől, ezért arról is biztosított, hogy amennyiben nem tudnánk megszokni annak "sajátosságát", úgy azt visszaveszik és a teljes összeget levásárolhatjuk hagyományos szemüvegre. Nos, mint a cikk a kontaktlencséről szól, ezért most ennek az üzletpolitikának a taglalását nem folytatjuk, de mindenki kiszámolhatja miért lenne neki jó, hogy egy szemüveg sikertelen vásárlása után miért éri meg 3 szemüvegre beváltani azt. Tehát, jelen esetben a kontaktlencse irányába folytatott beszélgetésben kiderült, hogy létezik és ajánlott a multifokális kontaktlencse használata. 

A multifokális kontaktlencse a fantasztikus dolog, és ha a szemüveghez való alkalmazkodási nehézségről kapott információk után nem élsz a gyanúperrel, és nem kérdezel rá a dolog kockázatára, azt nem is feltétlen osztják meg veled az egyik üzletben. 

Ugyanis a probléma lényege, hogy a látásvizsgálati eredmény alapján rendelnek neked úgynevezett próba lencséket. A próbalencsék behelyezését meg fogják tanítani, de hogy a lencséket a szemed hogyan bírja, illetve hogy ennek a progresszív kontaktlencsének sajátos látási dolgait Te, kedves vásárló 2 nap alatt vagy 22 nap alatt fogod megszokni, azt majd csak később tudod meg. Pláne, hogy a betanítás alatt, erre az egyik üzletben kb. 15 percet fogsz kapni, hogy kipróbáld. 

Na, a másik üzletben ugyanezzel a látáshibával úgy foglalkoznak, hogy a látásvizsgálat után azt reagáljak, hogy több megoldás is létezik a látáskorrekcióra. Attól függően, hogy mikor és milyen körülmények között válik szükségessé a látás javítása, van olcsóbb drágább, gyorsabb és több odafigyelést igénylő. Kérdésre megtudhatod, hogy a drágább a progresszív lencse, amit nem is biztos hogy már most kellene elkezdeni viselni, mert lehetséges hogy a Te szemedre arra csak évek múlva, vagy sosem lesz szükség. 

Hmm, hogy is van ez? 

Nos, arról van szó, hogy azoknak akik mínuszos szemüveget viselnek, viszonylag könnyen lehet indokolt egy sima kontaktlencse, de akik olvasó szemüvegre kényszerülnek már nem feltétlen ez a jó megoldás. Fokozódik a döntési dilemma, ha olvasáshoz a pluszos lencse már kell, de távolra nullás a szemed. Míg az egyik üzletben az ajánlat a progresszív lencsére szól, annak ellenére, hogy elvileg nullás a távolra igényelt korrekció, ebben a másik üzletben az optometrista javaslat alapján az olcsóbb sima pluszos lencse alkalmazása megfelelő lesz.

3.) 

Az egyik üzletben a próbalencse betanítása és kalibrálása minden munkanap és délben lehetséges, ezért könnyen lehet hogy 2-3 vagy rosszabb esetben (COVID torlódásra hivatkozás) akár 4-6 hetet is kell várnod, hogy bejuss. Maga a lencse rendelés gyorsan megy, és a látásvizsgálat után pár nappal meg is kapod az értesítést, hogy mehetsz a lencséért, de akkor szembesülsz először azzal, hogy azt nem csak elviszed, hanem most kell kezdened az időpont foglalást a betanításra. 

A másik üzletben a látásvizsgálatra való időpont foglalás is azonnal vagy másnapra történik, és ezzel egy időben foglalják a betanításra is az időpontot, ami szintén 2 napon belül, akár hétvégén is, és a nap teljes időkeretében lehetséges. Így aztán lényegében akár egy héten belül is megkapod a kontaktlencsédet, ha olyan lencsére van szükség amit tartanak raktáron is.

4.) 

A betanítás az egyik üzlethálózatban úgy történik, hogy elmondják hogyan kell a szemed szétfeszíteni és behelyezni a lencséket. Majd erre a műveletre van 20 perced, hogy sikerüljön is. Ha még nem csináltad, azt hiheted a 20 perc elégséges, de a valóságban ez úgy néz ki, hogy nem lesz elég. Azonban ebben az üzletben csak korlátozott a teljes időkeret és be kell helyezni és ki kell majd venni, ergo ha nem sikerült 20 percen belül a lencsék behelyezése, akkor nem lesz időd megtanulni kivenni sem. Először is sürgetni fognak, kedves megjegyzésekkel "másoknak ez szokott sikerülni" vagy "ha nem sikerül 5 percen belül, akkor már másik időpontot kell keresnünk - újabb 6 hét múlva". Ezek a serkentő mondatok nem feltétlen lesznek ugyan segítségedre, de nyilvánvalóan a realitást mutatják, mert abban a 40 percben amit rád szánnak, nem fér bele több.

A másik üzlethálózatban ez úgy néz ki, hogy senki nem várja el tőled, hogy 20 perc alatt végezz el bármit is. Fontosabb, hogy először a lencse helyes illeszkedését és a szemedre való helyes kiválasztást ellenőrizzék, mielőtt az időt elszúrod a szerencsétlenkedő lassúsággal. Tehát az optometrista behelyezi a lencsét, és megvizsgálja a helyes illeszkedést és kb 20 percet elküld sétálni hogy aztán a látás képességet is ellenőrizhesse. Ennyi idő alatt a szemed megszokja vagy jelzi, hogy nem oké a lencse. Feltételezve, hogy nem lesz probléma, a szemed bírja a lencsét, és jól illeszkedik, elkezdik megtanítani a kontaktlencse kivételét. Ha bele gondolunk, lehet ez fontosabb, hiszen minden nap ki kellene majd venned az elején is, és a nap végén, amikor ebbe belekezdenél, lehet már nagyon szeretnél megszabadulni a lencsétől és kevesebb a türelmed mint a nap elején behelyezni, nem figyelmen kívül hagyva, hogy ha behelyezni nem tudtad volna, a szemüveged még mindig fel tudod tenni, de ha kivenni nem tudod a lencsét, akkor azon nem segít a szemüveged kezelése.

Szóval, megtanulod kivenni a lencsét. Fura dolog lesz a szemedben kicsit turkálni, és elfogadni, hogy "meg kell fogni a szemed", de azért - mint később rá fogsz otthon jönni - ez fontosabb mint előre gondoltad. Ha sikerült kivenni a lencsét, ismétlés jön. HA megint sikerült, akkor megtanítják a behelyezést is. Míg az első pédában említett egyik üzletben összesen 40 percet szántak mindenre, ebben a másik üzletben 2 óra 50 percet foglalkoztak velem - sétálós megszakítással és egy alkalommal még én is mondtam hogy tartsunk 15 perc szünetet, amíg kávézok egyet. 

Hogy melyik volt a szimpatikusabb hozzáállás? Nyilván rájöttél, és ha a Te bőrödre, akarom mondani szemedre megy a vásár, akkor bizonyára el fogod tudni dönteni azonnal Te is.

5.) 

Piszkos anyagiak. Amennyire a tiszta kéz rendkívül fontos a kontaktlencse kezelésében, a piszkos anyagiak is fontosak. E téren az egyik üzletben speciális kódokat alkalmaznak a látásvizsgálati kartonon annak érdekében, hogy se Te, se más optika ne tudja megmondani, hogy milyen lencsére is van szüksége a szemednek. Szóval, a látásvizsgálatot nem lehet "megspórolni" sehol.

Az egyik helyen túl azon, hogy a jelentősen drágább lencse értékesítést próbálják nyomni, és veled elhitetni hogy az a jó, azonnal klubtagsági kártyát adnak neked, amivel aztán kedvezményesebb vásárlásra leszel jogosult. Ja, igen! Már az első alkalommal jogosult vagy a kedvezményre, ergo a teljes ár valójában csak felárazott. Erre már a Mézga Géza mesén felnőtt emberek is láttak gyerekkorukban példát, de a csecsemőnek minden vicc új, ezért ez a marketing trükk sokaknak eladható. Ebben az üzletben figyelmen kívül hagyják, hogy ugyan mindenki kérni fogja a klubkártyát a kedvezményért, de valójában rossz érzést is generálhat a vevőben, hogy hülyének nézték. 

Szóval ott tartunk, hogy megismered az árakat és a kedvezmények mértékét az egyik üzletben. Kartonod lesz, és a jövőben ide járhatsz a kartonod alapján nyilvántartott lencse megvásárlására, amelyről még mindig nem fogod tudni, hogy pontosan milyen lencse. Nem kapsz arról információt, hogy a lencsék márka világában hol helyezkedik el az a lencsegyártó és másokhoz viszonyítva miért jobb, vagy olcsóbb vagy drágább amit innen vásároltál. Mi úgy érzetük, kellően ködben sétáltatva vagyunk.

A másik üzlethálózatban a vizsgálat után megmondja az optometrista, hogy a szemed milyen dioptriás és milyen elváltozás miatt javasolja a lencséket. Ennek megfelelően az esetleges téves mérések és a lencsék illeszkedésének problémája miatt a próba lencséket is +/- sorában rendelik meg neked, hogy legyen választás ha korrigálni kell. Szóval itt már tudod, hogy pl -1,25 kell a jobb szemedre és -1,5 a bal szemedre. A szemgörbületed meg normál, és ennek is van valami értéke ha kellene. Aztán elmondják, hogy a cégcsoport a következő 4 féle lencsegyártó kontaktlencséit forgalmazza, köztük egyiket saját márkás termékként. Elmondják, hogy a lencsékhez milyen folyadékot lehet használni, azok kiszerelése közti különbséget és azt is hogy látszólag a nagy kiszerelés az olcsóbb, de gyakorlatban a valódi költség hatékonyság miért és hogyan alakul majd. Megtudod, hogy a folyadékokhoz kapsz vagy sem lencse tartót, és azt hogyan mi módon kell majd tisztán tartani és esetleg cserélni.

Ebben a másik üzlethálózatban elmondják azt is, hogy miután megadták a neked szükséges lencsék típusát, akár interneten is rendelhetsz kontaktlencsét, nem csak ennek az üzletnek a weboldalról, hanem tetszőlegesen bárkitől. Elmondják, hogy az interneten rendelt kontaktlencsék valószínűleg hány százalékkal lesznek olcsóbbak, mint amit ők az üzletben forgalmaznak, és elmondják, hogy az árkülönbségért mit kínálnak, hogy mégis náluk vásárolj. De, a döntés a Tied, nem erőszakolják a klubkártyájukkal és fixált vásárlási rendszerükkel rád a kötődést.

6.) 

Az egyik üzletben drága szemüveg és keret elődleges értékesítését már megismertük, de a kontaktlencse kiválasztása során arra már nem tért ki az értékesítő, hogy milyen gyakorisággal kell majd a kontaktlencsét vásárolni. 

A másik üzletben az értékesítő elmondta, hogy napi, 2 hetes, vagy havi lencsék közül javasol választani, annak függvényében, hogy milyen használati szokást feltételezünk. Ugyanakkor elmondta, hogy sok esetben nem biztosan tudja a vásárló, hogy ma és majd fél-egy év múlva hogyan változnak a szokásai. Mivel a napi lencse a legdrágább, és a lencse vékonysága miatt a legnehezebben ki- és behelyezhető, javasolja a fajlagosan olcsóbb, és kezelés szempontjából könnyebb, havi lencsével kezdeni és gyakorolni az első időszakban. 

7.) 

Az egyik üzletben az időpont foglalás a meghatározó irányelv a vásárlók fogadására, és bizonyára a sűrű forgalom ezt indokolja is. De, ha kontakt lencsével bajod van, és ez azért a kezdeti időben könnyen bekövetkezhet, nem kínálnak fel azonnali segítségnyújtást. 

A másik üzletben azzal váltok el, hogy ahogyan a bejelentkezésre napon belül vagy másnap tudtak időpontot adni, probléma esetén bármikor és azonnal fogadnak. Ehhez a gondolathoz is csak azt tudjuk írni, hogy az első időszakban erre lehet lesz szükség. De az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy bárki akinek egészségügyi problémája adódik, érthető ha azt szeretne hogy azonnal foglalkozzanak vele. - különösen ha ezt fizetős szolgálatban kérte.

Végezetül ismeretlenül is köszönetet mondunk mindazon optikában dolgozó szakembereknek, és eladóknak, akiknek hosszú ideig raboltuk idejüket, összetett és esetenként kihívást jelentő kérdés komplexummal is "gyötörtük" Őket. 


Kedves olvasónk! 

Reméljük, két részes cikkünkkel hasznos segítséget tudtunk nyújtani, hogy dönts a látásod javítására melyik üzlethálózathoz fordulj!

  • Hazai vagy külföldi tulajdonban levő cégbe keletkezzen a profit?
  • Mennyi időn belül kerülj látásod javítására (vizsgálat, kiszolgálás) helyzetbe?
  • Szakértői segítséget vagy bit-dekoráció esztétikai élményét szeretnéd kapni?
  • A költséghatékonyasáról szóló tájékoztatást igényled-e vagy bármit megveszel amit az eladó el akar neked adni?
  • Gyorséttermi-jellegű, személytelen kiszolgálást, vagy egyedi igényeid és adottságaidhoz illesztett odafigyelést igényelsz?
  • Kizárólagos üzlethez "láncolt", vagy vásárlói döntés szabadsága alapján működő konstrukcióban folytatnád a kontaktlencse viselést?
  • Panasz, probléma kezelésre milyen gyors reakciót vársz el?