LEGOLAND Magyarországon

2019.12.10

A LEGO központja Dániában. Itt nyílt 1968-ban az első LEGOLAND. Azóta már 7 további országban nyílt Legoland. Kaliforniában, USA (1999), Windsorban, Egyesült Királyságban (1996), Günzburgban, Németországban (2002), Floridában, USA (2011), Iskandar Puteri Malajziaban (2012), Dubajban, Egyesült Arab Emírségekben (2016) és Nagojában, Japán (2017).

És hamarosan LEGOLAND nyílik Magyarországon, Nyíregyházán. Ezzel Europában az 5. LEGOLAND lesz 2020-tól látogatható a rajongók részére.

Írd meg nekünk, milyen LEGO játék volt a kedvenced, és nézd meg legújabb FILMAJÁNLÓ rovatunk a cikk alján.

Akik vissza tudnak emlékezni, régen úgy volt, hogy a LEGO-ból bármit lehetett építeni, mert kisebb-nagyobb kockákból álló volt, és nem egyetlen dinó, vagy űrhajó összeszerelése volt lehetőség a kis darabokból. A gyerekek kreativitására volt bízva, hogy mit építenek belőle. 

A mostani felnőttek még arra is emlékezhetnek, hogy az akkor un. nyugati játéknak számító LEGO nem mindig, illetve eleinte egyátalán nem volt kapható. Szóval akkoriban a PeBe nevű, játék volt a szocialista blokk LEGO megfelelője. A játék sok tekintetben hasonlított a LEGO játéra, sőt bizonyos építőelemeiben akkor még különlegesebb is volt. Jó kis játék volt, leszámítva egy rendkívül rossz tulajdonságát, amiben a LEGO már akkor is jobb volt, hogy a PeBe illesztései rendkívül szorosak voltak. Ha a gyerekek valamit megépítettek belőle, azt csak feszítővassal (késsel, csavarhúzóval) tudták a szülők szétszedni, hogy újra építhető elemekre változzon. Néhány ilyen feszegetés után azonban sérültek a műanyag elemek, és előbb utóbb használhatatlanokká váltak.

Igazi város azonban emberek, járművek, növények és állatok nélkül nehezen játszható lett volna, ezért a LEGO hamarosan megjelentette a legkülönbözőbb elemeit a városok benépesítésére. Neked voltak LEGO kutyáid?

FILMAJÁNLÓ

Villámok szárnyán - Wonder Woman 1984 

A Wonder Woman első része még az I. Világháború idején játszódó történet, mostanra a '80-as években folytatódik a hősnő története, ahol a téma ismerői tudják, hogy ugyan Superman és BATMAN is már bőszen üldözi a rosszfiúkat, de Dianának is jut feladat bőven.

Az új film, 2020. június 4-én érkezik várhatóan a hazai mozikba.