Maradnak-e magyar termékek a COVID-19 után?

2020.03.25

Nem tehetjük meg, hogy szó nélkül menjünk el az egész Világot érintő biológiai, és gazdasági válság mellett!

A COVID-19 vírus nem csupán egy fertőző betegség, de egyben "szemüveg" is a Világunk eddigi működésére. A járvány vége még messze van, de tudjuk, a Világ már nem fog úgy működni, mint azelőtt. Sajnos emberek fognak "eltűnni", cégek fognak "elsüllyedni". Folyamatosan hallhatunk tanácsokat, olvashatunk híreket a vírus terjedéséről, és pusztításáról, de nem hisszük el, míg nem látjuk saját szemünkkel. Ez a tulajdonság sajnos evolúciós hibája az Embernek. 

A cikkünk olvasása közben kérjük hallgasd meg aktuális zenei ajánlatunk!

Talán az a becslés, hogy az emberiség 60-70% fog megfertőződni a koronavírussal, túlzottan is optimalista volt, és a valóság az lesz, hogy az egész emberiség megfertőződik ebben a járványban. Már most látszik az is, hogy Európaban nagyobb árat fizetünk, mint a kínaiaknak kellett. Honfitársaink közül még mindig túl sokan hiszik, hogy csak az olaszoknál vagy más nemzeteknél fordulhatnak elő olyan döbbenetes megbetegedések és halálozások, nálunk nem. Még mindig úgy gondolkodnak, hogy politikai elköteleződés alapján válogat a vírus, és hogy az elmúlt évek beruházásai vagy döntései alapján okuk van ellenségesen viselkedni ezekben a vészterhes órákban. 

Egészen bizonyos, hogy bármilyen csatában, a belső ellenségeskedés csak veszteséget eredményez, és az áldozatos összefogás vezethet a győzelemhez. Meg van a helye és az ideje a meggyőződéses vitáknak, az időigényes ellenállásnak a demokrácia (vélt) védelme, a jobb üzleti kondíciók elérése, a (szerintünk) megfelelőbb megoldások kiválasztása érdekében, de - néha az életben - van amikor félre kell tenni a jogos vagy vélt igazunk sérelmeit egy időre.

Nyilvánvaló, hogy vannak multi cégek, amelyek nem fognak tönkremenni. Elbocsátanak néhány ezer embert, és aztán működnek tovább. Lesznek erős fizikumú emberek, akiken a betegség enyhébb lefolyással megy keresztül. 

De a járvány végén mégis azok az emberek, cégek és nemzetek fognak a kisebb veszteségekkel túlélők között lenni, akik megfeledkezve ősi ellenségeskedéseikről, egyéni érdekeikről, összefogásra lesznek képesek.

Miért fontos ez a cikk? Mert meg kell értenünk azt is, hogy bár a következő hónapokban mindenkinek megváltoznak az anyagi lehetőségei, és látszólag indokolt választás lenne a költségracionalizálás, valójában pedig elmondhatatlanul fontossá vált, hogy mindazok a helyek ahol vásárolsz, és mindazok a termékek amiket vásárolsz, a hazai gazdaságba visszaforgatható belpiacot erősítőek legyenek. A Világon minden országot érint a mostani recesszió, ergo minden kormány a saját országába pumpáltatja a pénzeszközöket a külföldi leányvállalati hálózatokon keresztül. 

Egyszerűen most nem tehetjük meg, hogy külföldi tulajdonban levő vállalatoknál vásárolunk, arra alapozva hogy azzal egyénileg nyerünk 120.- forintot. Nem teheted meg, hogy külföldi webáruházból rendelsz, hogy havi 300.- forinttal olcsóbban kapd meg a kutyatápot, mert az a 120.-, 300.- vagy akár 3.000.- forint akkor nem a magyar munkahelyeket és embereket fogja támogatni. Tudatosan válaszd a magyar termékeket, a hazai kereskedőket, üzleteket, pénzintézeteket, üzemanyag kutakat, pékségeket, fuvarozókat stb.

Mit nyersz azon, ha nem nyertél meg pár száz, vagy ezer forintot? 

  • A magyar gyártó vagy kereskedő nem fogja kivinni a pénzt más országba sem adózás utáni nyereségéből, sem adózás előtti bevételének különböző trükkös megoldásaival. 
  • Ha működni tud, talán Neked, vagy hozzátartozódnak, ismerősödnek munkát fog tudni biztosítani, mert nem külföldön van az üzlete, ahol külföldieknek ad munkát. 
  • Az alkalmazottai vagy ő maga is Nálad fog vásárolni, a Te szolgáltatásod veszi majd igénybe, mert lesz még miből tegye azt.
  • Csökkentheted a munkanélkülieknek fizetendő állami terheket, amiket a Te béredből gazdálkodnának - akárcsak most is.

És talán, igazán tényleg csak talán, '89 óta először, megtanulhatjuk hogy nem egyetlen üzleten kell megkeresni az egész életünkre elegendő pénzt, hanem hosszútávú és eredményes üzleti kapcsolatokra alapozott Világot kell teremteni, amely egész életünkre biztosít nekünk és utódainknak jövőt és megélhetést. 

A FERBELT® termékek alapanyagait kizárólag magyar termelőktől, húsfeldolgozóktól, magyar kereskedőktől vásároljuk, és országos értékesítési hálózatunkban kizárólag magyar kereskedelmi üzletekben értékesítünk.

Válaszd minden nap a FERBELT® főtt kutyaeledeleket! - viszonteladóinknál.

Kövess a Facebook-on is bennünket! 

ZENEI AJÁNLÓ

Oláh Ibolya - Magyarország

Bár az eredeti Alegría c. dalt, Francesca Gagnon énekelte, Oláh Ibolya hangjára 2005.-ben Geszti Péter és Tardos Béla tökéletesítette. A dal igazán MAGYAR lett, hiszen Geszti Péter izgalmas személyisége jól tükrözi a magyar találékonyságot, kreatívitást, míg Oláh Ibolya nemzetünk drámaian hányattatott sorsát és végtelen makacsságát, kemény eltökéltségét is szimbolizálja.Oszd meg az oldalunkról a blog bejegyzést, segítsd a magyar gazdaságot ösztönző törevéseket!