Szonja meggyógyul

2019.12.09

Ha valaki, akkor a kutyás gazda tudja, hogy a Szeretet milyen. Tudják, hogy mit jelent önzetlenül, és feltételek nélkül adni, szeretni. A FERBELT már több támogatást is indított, amely eddig a kutyák életminőségének javítását célozta. 

Most azonban, egy 14 éves kislány életének megmentéséért igyekszünk tenni.

Kérünk TÉGED kedves kutyatartó gazdi, mutasd meg, hogy mit tanultál kutyád révén a szeretetről!

Felajánlásunk, hogy a "Szonja gyógyulásáért" termékünk megvásárlásából befolyt befolyt összeget, a "Szonja Gyógyulásáért Alapítvány" számlájára utaljuk. 

Kedves nem kutyás olvasóink! Kérjük, olvassák végig a cikket, és ha tehetnek Szonjáért, az alapítvány számlájára küldjék el hozzájárulásukat!

"Egy nap, amikor megfordult velünk a világ...

Szonja nyáron elkezdett szédülni. Egy darabig nem is szólt, elintézte magának, mivel csak bizonyos fejtartásnál érezte, kikerülte ezeket a mozdulatokat. Júliusban a néptánc-táborban azonban már olyan mértékű volt, hogy a tanára szólt nekünk, haza is hoztuk (ennek ellenére a táborzáró bemutatót végigcsinálta becsülettel).

A fülben levő egyensúlyi szerv zavarára gyanakodtunk, fülészhez vittem, aki a félrefordított fejtartásra azt mondta, hogy "valószínűleg elaludta a nyakát". Mikor pár nappal később elesett a biciklivel, akkor az anyai ösztön felkiáltott bennem és hangosan is kimondtam: ez a gyerek beteg! Egy másik fülész lelkiismeretesen kivizsgálta, gyanút fogott és CT-re küldött minket. Augusztus 5-én egy szürke folyosón egy szürke hölgy közölte, hogy megismétlik a CT-t, mert látnak egy "elváltozást". Másnap a kórházban MRI-vizsgálatot végeztek, ami egyértelműen mutatta a daganatot az agytörzsben.

Vannak ezek a filmes jelenetek, amikor az orvos a diagnózis közlése előtt az mondja: "üljön le". Azt gondolja az ember, hogy ez csak film, ilyen helyzetben ő sohasem lesz. Aztán mikor mégis ott találja magát a filmes jelenet közepén, majd 2 perccel később vissza kell menni a lányához a kórterembe és mosolyogva tovább rakni a puzzle-t, akkor nem tudom, honnan veszik a szülők az őserőt, de veszik és kapják. Mert nem látszódhatott rajtam semmi.

Szonja jobb oldala volt érintett, egyre nehezebben használta a jobb kezét és a jobb lábát. Először csak kézen kellett fogni a sétánál, aztán egyre erősödtek a tünetek. Ezért októberben meg kellett műteni. A daganatnak csak egy részét tudta a professzor eltávolítani. A műtét jól sikerült, nem voltak szövődmények. 8 nappal később Szonja igaz kerekesszékben és apa hathatós közbenjárásával, de részt vett az iskolai halloween-bulin.

Hat hétre rá kezdtük el a sugárkezelést Budapesten, minden munkanapon visszük be. Emellett szájon át bevehető kapszula formájában kemoterápiát kap. Ezt jól viseli, de minden kezelés után nagyon elfárad és sokat alszik.

Itt a közösségi oldalon mutatták ismerősök Csilla oldalát, aki a magyar sugárkezelést követően Kölnben kap egy komplex immun- és hőterápiás kezeléssorozatot. Felvettem a férjével a kapcsolatot, aki nagyon nagy szívvel-lélekkel segít a sorstársakon, megosztja eddigi tapasztalataikat. Felvettük a kapcsolatot a kölni klinikával is, ahol január végére fogunk időpontot kapni az első vizsgálatra. Meg kell várnunk a magyar sugárkezelés végét és rá két hétre nézik meg Szonját.

Az ott alkalmazott terápia megközelítőleg 30 millió Forint. Fotós kollegáim már eddig is rengeteget segítetek, támogattak, ötleteltek. Létrehoztak nekünk egy alapítványt is és addig nem nyugszanak, amig ez az összeg meg nem lesz.

Bízunk benne, hogy az itthoni terápiától Szonja egyre jobb állapotba kerül és januárban erre még ráteszünk pár lapáttal a németországi kezelés segítségével.

Akinek lehetősége van, kérem támogassa alapítványunkat vagy ossza meg a számlaszámunkat. Minden, de tényleg minden apró segítségnek nagyon-nagyon örülünk és hálásan köszönjük Szonja nevében is!!!!!" 

https://www.facebook.com/szonjameggyogyul/